|
[3-1]
Na most,csodálkozni fogtok: a tésztákat mindegy milyen formájú, sós vízben főzzük puhára de nem "szét" !! Az ízesítés:túro (tehénen múlik),szalonna ,tejfel ,mák, és dió utóbbiak darálva fogyasztásra ajálva bocs a rím -ért ! Pórcukor is kell ám,hozzá!
Most hogy ezzel megvolnánk,lássuk specialitásom :vadröfi pöri !!
Fogunk egy fazekat,nem, nem azt egy másikat !!Igen ez már jó lesz,ezt fogjuk megtölteni finom hozzávalókkal,amik a következők:hagyma-jó sok,zsír,paprika,paradicsom,borókabogyó,majoranna,bórs,stb..,s a lényege 2 napra pácban marad,és főzésnél jobban érzed majd magad, ha a szádban omlik a vadmalac darab.És ez a finom pörköl nem jött volna létre ha nincs a nyíltláng a fazék alatt!!!
Jó étvágyat kívánok ! Szerető barátotok Béla ! |
Na megpróbálom rövidre fogni !
Sziasztok !
Fülep Béla vagyok s receptet írok nektek: fogadjátok szeretettel !
Hús leves,mindenkinek megy,igaz ? Na ezzel megvolnánk !! Tudjátok:(csontos husi,víz,só,sárgarépa,zöldség,nyíltláng,húsleveskocka,stb...)
Gulyás leves:pörkölt alap(hagyma,zsír,tűz,paprika őrőlve s szeletelve később paradicsommal,)erre tesszük a marhahús kockára vágott darabokat (3 kg) fehérre főzük s nem baj ha elötte 2 nappal bepácoljuk oliva olajos fűszeres csoda szirupba,ha az íze megfelel felöntjük víz nevű átláccó varázs folyadékkal és lassan főzük míg el nem készül a műremek s ha az majd megköszöni ki eszik belőle !! |
Keress egy csendes helyet, és gondold meg újra :biztos hogy meg akarod főzni ezt a rengeteg kaját?!!?
Ha a válaszod:IGEN,akkor még gondolkozzál egy kicsit addig míg nem akarod ezt a szép napot reggel 9 órától este 18-ig ezzel eltölteni !! Mert bizony 12-16 főre készülő ételekről s asztal terítésről beszélünk ha elkezdjük csinálni !! |
[3-1]
| |