|
[3-1]
Az előétel...
Vörösboros málnakrémleves
45 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, 2 kanál konyak, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 2 ek porcukor.
A málnából kiveszek egy maréknyit és behűtöm. A többit összeturmixolom, majd hozzámixelem a többi hozzávalót is. Az egészet jól behűtöm, majd csészékbe osztva elosztom a tetejére a málnaszemeket.
|
A főétel...
SÜLT KRUMPLI TÖLTVE
Hozzávalók:
Közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, étolaj, só, kolbászkarikák, húsos szalonna- és sonkaszeletkék, sajtdarabok, hagymakarikák.
Elkészítés:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírralt bélelt tepsire sorakoztatjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés végefelé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.
|
A desszert...
Family Frost!!!!
|
[3-1]
| |