|
[6-1]
Desszert
Narancsos-barackos-diós töltelékes bugyros palacsinta
Hozzávalók:
Kisütött palacsinta-jobb a nagyobb méret. Töltelék: vaníliás puding, baracklekvár, 2 narancs héja belereszelve, narancs leve, 30 dkg darált dió, 0,5 dl brandy.Öntet: kakaópor, tej, cukor, vaníliás cukor.
A töltelékhez való anyagokat összekeverjük és megtöltjük a palacsintatésztát vele. Majd zsineggel összekötjük. Sima csokis öntettel megöntözzük.
Jó étvágyat!
Puszi drágáim... |
Főétel:
Köret:
Formára igazított fűszeres-hagymás burgonya
Hozzávalók: 4-6 személyre
1 kg krumpli, 2 nagy fej hagyma, 70 g margarin, 2 ek. olaj, 1 ágacska vagy csapott kanál rozmaring, fél csomag zsályalevél, só, bors.
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, nem túl vékony karikákra felvágjuk. Kivajazzuk a sütőformát, a többi vajat az olajjal felforrósítjuk megpírítjuk rajta a hagymát, a burgonyához keverjük, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sót, borsot, majd belenyomkodjuk a sütőformába. Előmelegített sütőben, erős tűznél kb. fél óráig sütjük. 2-3 percig pihentetjük, majd tálra borítjuk és azonnal tálaljuk.
Pezsgős párolt káposzta
Hozzávalók:
1 kg édes káposzta, olaj 3 ekanál, 1 közepes fej hagyma, 2 dl fehérbor, 2 dl pezsgő, só.
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, hagyjuk kicsit átivódni vele. Lecsepegtetjük. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a káposztát, erős tűzön néhány percig forgatjuk- pirítjuk, majd aláöntjük a bort, szükség szerint sózzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Miután elfőtte a bort, aláöntjük a pezsgőt és azzal puhára pároljuk, kissé lucskosra. |
Főétel
Mantovai hústekercs
Hozzávalók: (4 személyre)
8 szelet sertéscomb, 8 db medvesajt, 10 kgd ementáli sajt, 20 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, petrezselyem, 1 dl olaj, 30 g vaj, 2 dl fehér bor, pici húsleveskocka, só ,bors.
A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, erősen kiverjük. Egy csipet sóval, borssal megszórjuk, beborítjuk egy szelet ementálival és megkenjük medvesajttal. A juhtúrót összekeverjük a tehéntúróval és az apróra vágott petrezselyemmel. Alaposan összedolgozzuk és megkenjük a hússzeleteket vele. Most óvatosan feltekerjük a hússzeleteket, ügyelve, hogy a töltelék ki ne buggyanjon, hústűvel és fogpiszkálóval átböködjük. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön átforgatjuk benne a hústekercseket, majd megöntözzük borral és teljesen elfőzzük a levét. Közben tepsiben kevés forró vízben feloldjuk a húsleveskockát és a húsokat belerakjuk óvatosan. Letakarva mérsékelt tűzön átsütjük, majd melocsoljuk saját levével és a végén ropogósra sütjük. Hústűket, fogpiszkálót kivesszük belőle tálalás előtt.
Sült csirkemájjal töltött gomba rántva
Hozzávalók:
14 db nagyobb fej csiperke gomba, 14 db csirkemáj, liszt, tojás , zsemlemorzsa, só, olaj.
A gombafejeket megtisztítjuk, kivágjuk a szárát. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és kicsit várunk míg kihűl. Közben a csirkemájat egybehagyva lisztben megforgatjuk és forró olajban kisütjük. A gombafejeket átbökjük a csirkemájjal fogpiszkálóval és szokásos módon liszt-tojás- zsemlemorzsával kipanírozzuk. Forró olajban hirtelen átsütjük, nem kell sokáig, mert már előre meg lettek sütve. |
Leves
Tárkonyos pulykaragu leves
Hozzávalók:
1 kg pulykacomb, 35 dkg gomba, 4 fej vöröshagyma, gerezd foghagyma, bors, só ,kömény, 1 zacskó tárkony, 4 szál sárgarépa, 2 szál zöldség, csigatészta, liszt, 2 dl tejszín,2 dl olaj
Olajon a hagymát megpárolom,sózom. Belerakom a húst, félig puhára főzöm. Jöhet a felszeletelt gomba+ zöldség, fele tárkony. Ha a hús puha behebarom lisztes tejszínnel a tűzről levéve. Mégegyszer felrakom főni mikor a csigatésztát beleszóróm. Ízlés szerint izesítem. |
Előétel:
Lányoknak való húsostekercs kibuggyanó fehérjével és két töltött tojással
Sonkatekercs
Hozzávalók:
7 szelet vékonyra vágott sonka,25 dkg túró, 10 dkg RAMA,2-3 kanál ecetes torma, só, pici citromlé.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a sonkatekercsbe töltjük.
Töltött tojás
Hozzávalók:
7 db tojás, diónyi vaj, mustár, só, bors, sajtkrém.
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucolása után félbevágjuk és megkenjük a töltelékkel.
Fiúknak való kitárulkozó sült csirkeszárnyak alakra domborított krumplipürével
Csirkeszárnyakat megmossuk, jól befűszerezzük sóval, borsal, pirospaprikával.Piros ropogósra sütjük. A krumplipürét remélem nem kell elmesélnem... |
Ide beírhatod a recepteket és én szépen beillesztem majd a lapra.....de ide várjuk a hozzá szólásokat is! |
[6-1]
| |