No, lássuk hát!
Bemelegítésű':
Húsos palacsenta a nagy kiös Hortobágyrú
Hozzávalók (kb 148 adagra)
A paprikás csirkéhez:
1225700 g csirkemell filé
kb 2.61.5 fej vöröshagyma
1050600-1225700 ml víz
5.23 teáskanál pirospaprika
só
őrölt fekete bors
(paprika, paradicsom)
A habaráshoz:
306.2175 ml tejföl
87.450 g liszt
A befejezéshez:
148 db palacsinta
Elkészítés
1. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük
2. A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk
3. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
4. Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk.
Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.
5. Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel.
6. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
7. A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk.
A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez.
Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
8. Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
9. Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
10. Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
11. A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk. |